Nagy László 113-szoros véradó

Balogh Zoltán,  Emberi Erőforrások Minisztere 2014. november 27-én Pro Vita díjat adományozta Nagy László ászári lakos, 113-szoros véradó részére.


KITÜNTETETT ÁSZÁRI VÉRADÓK

Balogh Zoltán,  Emberi Erőforrások Minisztere 2014. november 27-én Pro Vita díjat adományozta Nagy László ászári lakos, 113-szoros véradó részére. A rangos díjátadóra másnap,  Keszthelyen  került sor.

A Pro Vita díjat az életmentésben tanúsított példamutató magatartásért adományozzák. Nagy Lászlót, mint a megyénk egyik legkiválóbb véradóját  a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt Szervezet  jelölte a díjra.

Bár véradásért minden megyéből  évente csupán egy ember kaphat  ilyen elismerést – és a díjazottak kivétel nélkül 100-nál többszörös véradók –, 2014-ben Ászár mégis két kitüntetettre lehet büszke: Győr-Moson-Sopron Megye színeiben a szintén ászári születésű Riez Barnabás kapott még ugyanekkor  Pro Vita díjat.

Nagy László 18 éves kora óta véradó, mert úgy érzi, ezzel az önkéntes adománnyal valóban segíthet másokon.  A véradással a kitüntetés óta sem hagyott fel: a napokban kapta az értesítést, hogy a karácsony előtti kisbéri gyűjtésen leadott vérét egy súlyos sebesült  részére már kiszállították.

A képen a két ászári érdekeltségű díjazott látható, akik együtt üzenik mindenkinek: ADJ VÉRT, hogy életet ments!

 

Ászár Község Önkormányzat

2881 Ászár, Kossuth u. 16.
Telefon:    34/353-938
Fax:          34/552-125
e-mail:      info@aszar.hu